Energie faq – Veelgestelde vragen over energie

Wanneer kan ik overstappen naar een andere energie leverancier?

Met een contract voor onbepaalde tijd kan je ieder moment kosteloos overstappen. Een overstap duurt gemiddeld 2 – 6 weken. Dit hangt af van de reactie snelheid van de nieuwe energie leverancier en de opzegging van het oude contract.

Vast contract voor bepaalde tijd

Loopt je huidige energie contract binnen 2 maanden af? Dan wordt er ten minste gewacht met het overnemen van je huidige contract totdat de eind datum is bereikt. Loopt het contract pas na deze 2 maanden af? Let dan op de overname termijn van de nieuwe energieleverancier!

Contract voortijdig verbreken

Je kan er ook kiezen om jouw vaste contract voortijdig te verbreken. Houd er dan wel rekening mee dat je oude leverancier hiervoor een opzegvergoeding in rekening brengt.

Wat moet ik doen om over te stappen?

Via Energiesale stap je eenvoudig over naar de voordeligste energie leverancier:

1. Ga naar de energie vergelijker, vul je verbruikgegevens in en klik op “Maak vergelijking” De verbruiksgegevens vind je op de laatste jaarafrekening.

2. Kies voor een energie contract van een energieleverancier die bij jou past. Klik op “Aanvragen”

3. Vul het aanvraag formulier in en klik op “Bevestig je aanvraag” Binnen een paar minuten ontvangt je van ons een bevestiging van jou aanvraag. We sturen de aanvraag vervolgens direct door naar onze partners – energieleveranciers. Deze zegt het contract bij het oude leverancier voor je op. Je hoeft hier verder geen omkijken naar. De nieuwe leverancier neemt binnen 2 weken contact met jou op.

Moet ik mijn oude leverancier zelf opzeggen?

Als je overstapt via Energiesale is het niet nodig om jou oude contract op te zeggen. De nieuwe energieleverancier doet dit voor jou. Alleen bij een verhuizing moet je het oude contract zelf opzeggen. Neem hiervoor contact met je energieleverancier.

Kan ik mijn overstap annuleren?

Nadat je ben overgestapt via Energiesale, ontvang je binnen 2 weken een bevestiging van je nieuwe energie leverancier. Bij ontvangst van deze bevestiging heb je 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd. In deze periode kan je de overstap zonder opgaaf van reden en kosteloos annuleren. Neem hiervoor contact met je energieleverancier.

Moet ik een boete betalen als ik te vroeg overstap?

Alleen als je te vroeg overstapt, kan je een boete krijgen van jouw energieleverancier. Bovendien loop je een risico dat je jouw welkomstkorting misloopt. De hoogte van de boete hangt af van de resterende looptijd van je huidige contract. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de boetes wettelijk als volgt vastgesteld.

Duur afloop contract                                 Maximumboete per product

Minder dan 1,5 jaar                                            € 50,-

1,5 jaar tot 2 jaar                                                € 75,-

2 tot 2,5 jaar                                                      € 100,-

Meer dan 2,5 jaar                                               € 125,-

Let op elektriciteit en gas zijn aparte producten. Als je met allebei stopt, betaal je dus een dubbele boete. Neem contact op met je huidige energie leverancier om zeker te weten wanneer je huidige contract afloopt.

Zit je in de laatste 2 maanden van je contract? Dan kan je probleemloos overstappen.

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze medewerkers door contact met ons op te nemen via onze Klantenservice. Wij helpen je graag op weg naar voordeligste energie contract met de laagste prijs.

EnergieSale.nl – Energie kan goedkoper

energieleveranciers vergelijken

Energie vergelijken eenvoudig en snel

  • Bespaar meer op je energie rekening

  • Vergelijk en stap direct over

  • Wij helpen je graag

  • Bij ons profiteer je van lage energietarieven

  • Bereken nu gratis jouw eigen voordeel